În anul şcolar 2017-2018 simularea examenelor naţionale se va desfăşura în perioada 05-07 martie 2018 (Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a). Elevii trebuie sa se prezinte cu cartea de identitate/certificatul de nastere si pix/stilou culoare albastra.

Obiectivul simulării examenelor naţionale

  • familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional, respectiv optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Calendar pe clase şi discipline

Simuare Evaluare Naţională pentru elevii clasei a VIII-a
  • 05 martie 2018: Limba şi literatura română
  • 06 martie 2018: Matematică
  • 07 martie: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)
  • 16 martie 2018: afişarea rezultatelor
Subiecte
 
Subiectele vor fi elaborate pe baza conţinuturilor şi a competenţelor asociate acestora prevăzute în programele de examen pentru EN VIII şi Bacalaureat.
 
  • pentru clasa a VIII-a, programa de examen este disponibilă aici, iar conţinuturile exceptate, adică acele teme care care nu se vor regăsi în subiecte sunt publicate aici
 
Modele orientative de subiecte, prin aceasta înţelegând atât subiectele folosite la simulările din anii precedenţi, cât şi subiectele pe care absolvenţii claselor a VIII-a şi a XII-a le-au avut de rezolvat în cadrul examenelor propriu-zise, începând cu anul 2011, sunt disponibile pe pagina special creată în acest sens, subiecte.edu.ro.
 
Informaţii suplimentare: telefon 021/315.50.99 (L-J: 8:30 - 16:30, V: 8:30 - 14:00)